Eterneller

buk1Fyll ditt hem med sommarens alla blommor. Du sår dem själv inomhus gärna redan i början av mars. då hinner de blomma innan den svala sensommarluften sätter in. Extra lätt blir det med minidrivhus och torvkrukor som du hittar hos oss. När det är dags att plantera ut växterna följer hela krukan med så det finns ingen risk att du skadar de känsliga rötterna. Plocka blommorna när de blommar, bind buketter och häng upp och ner och torka mörkt och svalt så håller de färgen.

Fyll huset med sommarfröjden när vintervindarna viner utanför. Glöm inte heller att fröså pumpa till Halloween. Du hittar fröna hos oss.

En torkad blomma håller i evigt. Det enklaste sättet är att plocka en blomma lägga den mellan bladen i din almanacka! Ett minne för livet.

I vårt sortiment finns det ett stort antal fröer som lämpar sig särskilt bra till torkning. Många gånger är det en fördel att förkultivera inomhus. Kom till oss så hjälper vi dig!!

När det är dags att plocka dina blommor, gör du det en solig förmiddag. Då har solen och vinden torkat upp nattens dagg. Ta bort bladen från blomstjälkarna, samla stjälkarna till en bukett, bind ihop med ett snöre och häng upp buketten med "huvudena" nedåt i ett skuggigt, torrt och luftigt utrymme.

Några exempel på blommor som går bra att torka: är Brudslöja, jätteeternell, lövkoja och blåklint. Tänk på att även torka lavendel, timjan och rosmarin. Man kan även torka vackra fröställningar och det har ex Akleja, japansk lykta och olika sorter av prydnadsgräs.

NU ÄR DET DAGS ATT BLI INSPIRERAD!!!!