Häxans trädgård

haxanMan behöver inte vara en häxa för att ha sin egen häxkraft i sin örtodling. Alla vet ju att verktygen är det viktigaste vid trädgårdsarbete. En kvast är ju alltid bra att ha. Känner man för en svängom i ensamheten är det en bra danspartner. Kommer det någon "objuden" in i trädgården är det bara att "sopa" iväg det.  Kvasten är även bra inomhus. Kommer det ovälkomna gäster  innanför din dörr - fös ut dom med kvasten. Eller om löven faller när du just ska skörda dina örter. Behöver du Taxi? tag kvasten! En gryta är också bra. Om du plötsligt får för dig att koka en kopp örtté. Vackra krukor att förvara dina torkade örter i. Vackra band att använda vid torkning av örter. Månen påverkar också en "häxa" och hennes häxträdgård.

 

haxa1Om du inte vill vara en häxa, så får du nu lite tips för en renare luft innomhus. Forskning som gjorts av bl.a. Nasa visar att vissa växter renar inomhusluften.

Formaldehyd: ex på växter som minskar förekomsten av gaser är: Klätterkalla, Ampellilja, Bergspalm 
Trikloretylen: Växter som minskar förekomsten av ämnet är: Murgröna, Banddracena, Kantdracena 
Bensen: Växter som minskar förekomsten av starkt cancerframkallande ämne är: Fredskalla, Kryssantemum, svärmorstunga.

Värt att prova eller hur?
Köp hälsoväxter nästa gång.

 

 

Månen härskar över vita blommor och alla växter med silverfärgade blad. Du behöver inte fylla hela trädgården, tag ett hörn av din örtagård, fyll upp med vita blommor, vita lökväxter och örter med silverfärgade blad. En vattenspegel är ett måste, månen vill gärna spegla sig själv. Ett litet fågelbad eller en damm, det är allt som behövs.

Förslag på växter

Lök

Krokus
Snödroppar
Kunksängslilja, vit
Madonalilja
pingstliljor

Perenner:

Liljekonvalj
Mossflox
Silverax
Edelweiss
Lammöron

 

Silverblad

Sedum
Malört
Funckia
Silvertimjan
Silverek

 

Örter

Vinterkyndel
Körvel
Smultron
Kummin